Wednesday, December 15, 2010

PILIH KASIH-MINGGU – PENGENALAN

PILIH KASIH telah memilih Eirma Fatima dan Aziz M Osman sebagai tenaga pengajar untuk PILIH KASIH musim kedua ini. Kredibiliti Eirma Fatima sudah semestinya untuk menerajui persembahan teater manakala Aziz M Osman akan menjadi pengarah untuk drama pendek.


PILIH KASIH juga turut menjemput Fatimah Abu Bakar dan Dt. Dr. Ibrahim dari Aura Seri untuk minggu orentasi. Tujuannya untuk memastikan peserta PILIH KASIH musim kedua ini mempunyai sedikit pemahaman dan juga keyakinan untuk menghadapi sesi seterusnya.


Untuk musim kedua ini, PILIH KASIH telah menukar format iaitu hanya 16 peserta yang dipilih berbanding musim pertama yang memilih 20 peserta. Perubahan ini adalah untuk memberi lebih tumpuan kepada peserta agar bakat mereka dapat dinilai dengan lebih mendalam lagi. Mereka akan mula melaporkan diri pada 27 November 2010 ini dan majlis sidang media untuk memperkenalkan peserta-peserta musim kedua ini akan diadakan pada 2 Disember 2010 di restoran Sri Melayu Jalan Conlay..


Untuk tahun ini, PILIH KASIH masih mengekalkan Reza Mohamed (Radio ERA) sebagai pengacara untuk siaran langsung, tetapi Reza akan bersendirian berbeza dengan musim pertama yang mana beliau bergandingan dengan Raja Azura. Manakala jurnal PILIH KASIH akan dikendalikan oleh Eisya (Selamat Pagi Malaysia RTM) menggantikan Pansha Rahim yang kini lebih member tumpuan pada bidang lakonan.. Tahun ini PILIH KASIH mengekalkan Dr.Abu Hassan (Universiti Malaya) sebagai juri tetap bergandingan dengan Fauziah Nawi.


PILIH KASIH akan bersiaran secara langsung bermula pada 11 Disember 2010 (Sabtu-8.30malam) di Kompleks Penyiaran Tuanku Muhammad, (RTM) Negeri Sembilan hingga 19 Februari 2011 dan boleh diikuti siarannya di TV2. 12 peserta adalah pilihan juri manakali 4 lagi adalah melalui undian SMS.

Nama peserta undian SMS:


Perempuan:
Nurul Hidayah Bt Ishak
Norsita Bt Ismail
Selva Kumary Suppiah
Sharifah Zakiah Bt Syed Hashim Al Khred

Lelaki:
Mohd Raffie Bin Karama
Mohamad Ghazali Bin Jeman
Muhammad Syafiq Bin Shamsuddin
Mohd Syafiq Shamim Bin Abdul Razak
Hanya 4 orang sahaja yang akan terpilih bergantung pada undian penonton.

No comments:

Post a Comment