Tuesday, June 7, 2011

Dalam Diam-Diam, Reza AF3 Bercuti Ke Ibiza?

KL, 2 JUN 2011: Wah! Terkezut Murai Batu bila dapat tahu yang Reza Mohamed aka Reza AF3 yang juga penyampai radio Era Fm dalam diam-diam telah menjejakkan kaki ke Ibiza. Yelah, siapa yang tak nak pergi kat salah satu kepulauan Sepanyol yang terletak di kawasan laut Mediterranean tu kan?


Alih-alih, si Reza AF3 dah pun sampai kat situ. Patutlah, kulit si Reza tu nampak tan (sawo matang) sangat. Agaknya, banyak berjemur sangatlah kat Ibiza tu.


Paling ketara adalah penampilan Reza. Nampak lain sangat. Macam orang yang baru balik dari pulau. Begitu juga dengan cara dia bercakap. Dah macam orang dari luar pulak.

Bila Murai Batu pasal percutian Reza AF3 ke Ibiza ni, Murai Batu cubalah korek lagi cerita. Dengan siapa Reza ke sana. Kalau boleh, Murai Batu nak mintak jugaklah beberapa keping gambar dia waktu bercuti di sana.


Setidak-tidaknya, Murai Batu dapat kongsi sesuatu dengan semua pembaca Murai. Lebih-lebih lagi bila Ibiza tu, tempatnya cantik sungguh.


Tapi, kata-kata seorang teman rapat membuatkan Murai batu terkedu. Katanya, bila masa pulak si Reza tu pergi ke Ibiza? Takde maknanya dia pergi ke situ. Hai, sah-sah Murai Batu sendiri dengar orang cakap si Reza tu baru balik daripada Ibiza.


Mendengar kata-kata Murai Batu, teman rapat itu pun terus tertawa. Yang dimaksudkan dengan Ibiza tu bukan Ibiza yang terletak di kawasan laut Mediterannean tu.


Sebaliknya, Ibiza yang dikaitkan dengan Reza adalah percutian di beberapa pulau menarik yang terdapat di Malaysia sendiri. Senang cakap, dalam tempoh waktu bercuti tu, Reza sebenarnya tak ke mana-mana.


Sebaliknya dia ada dalam negara dan hanya sekadar Cuti-Cuti Malaysia. Khabarnya, sepanjang percutiannya itu, si Reza AF3 berpeluang menjejakkan kaki ke tempat-tempat yang menarik. Malah, dia sendiri tak menyangka bahawa akan ada tempat-tempat menarik yang sebegitu di Malaysia.


Kalau nak tahu di manakah Ibiza Malaysia yang dimaksudkan si Reza, tunggu ya. Nanti, Murai Batu akan pujuk Reza supaya dia dapat benarkan portal murai.com.my mendedahkan beberapa keping foto koleksi perbadinya sempena percutian Cuti-Cuti Malaysianya itu.


MURAIBATU: Teringat lagu JLO featuring Pitbull - On The Floor: Brazil Morocco, London to Ibiza, Straight to LA, New York, Vegas to Africa!

No comments:

Post a Comment